Piętruski z makrelą i mozzarellą

0 (0 ocen)

Szybka zakąska

Składniki:

  • 2 kule mozzarelli
    1 makrela wędzona
    100g sera twarogowego
    2 łyżki jogurtu
    1 garść listków bazylii
    pieprz,
    sól

Piętruski z makrelą i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obrać, dokładnie usunąć ości.
    Dodać twarożek, jogurt, posiekane listki bazylii, sól, pieprz i zmiksować.
    Mozzarellę przekroić w poprzek na 2 części, a te na 4 i wykroić kółka, lub pozostawić takie jak nam wyszły.
    Na połowę kółek nałożyć pastę rybną i przykryć pozostałymi kółkami mozzarelli.
    Ozdobić listkami bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy