piersi z szynką i serem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Piersi z kurczaka dobre w każdej postaci. Zwłaszcza gdy za pomocników ma się dwa małe szkraby.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    6 dużych plastrów szynki konserwowej
    starty żółty ser
    ketchup pikantny
    kilka pieczarek
    mała cebula
    jajko, bułka tarta
    sól, pieprz

Piersi z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi myjemy, kroimy na 6 kawałków,Rozbijamy delikatnie (ważne aby wyszły nam jak największe kawałki), przyprawiamy solą i pieprzem.
    Umyte, oczyszczone pieczarki podsmażamy z cebulką,doprawiamy do smaku.
    Układamy plaser szynki, na to przyprawione mięsko, smarujemy ketchupem, nakładamy starty ser i pieczarki tak aby można było swobodnie zwinąć. Moczymy w jajku ,obtaczamy w bułce tartej i na rozgrzaną patelnie łączeniem do spodu. Smażymy po kilka min z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy