Piersi z kurczaka ze szpinakiem i fetą podawane z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.sposób przygotowania ryżu :
Cebulę zeszklić , wsypać do niej ryż. Ryż prażymy. Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie i wlać do ryżu i cbuli. Doprawić majerankiem przykryć pokrywką gotować 10min . Wyłączyć gaz pozostawić pod przykryciem na kolejne 10min. Doprawić cary .
sposób przygotowania mięsa:
Szpinak przygotowujemy według przepisu na opakowaniu dodajemy czosnek i odstawiamy do ostygnięcia. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty doprawiamy solą i pieprzem. Na tak przygotowane filety kładziemy szpinak i fetę i zawijamy . Obsmażamy z każdej strony na małej ilości tłuszczu. Tak przygotowane piersi wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem . Na tak ułożone mięso sypiemy starty żółty ser. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (220 stopni) do czasu roztopienia się sera.
podawać z ryżem i ulubioną sałatką . SMACZNEGO
Porady
ryż lepiej jest przygotować wcześniej żeby odpowiednio zmiękł
Komentarze