Piersi z kurczaka z pieczarkami w sosie cheddar

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie i pyszne danie

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 mały sloiczek pieczarek w zalewie solnej
    2 łyżki masła
    1 ząbek czosnku
    100 ml białego wina
    200 ml śmietanki kremówki
    150 g sera cheddar
    Sól i pieprz
    chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Piersi z kurczaka z pieczarkami w sosie cheddar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy wzdłuż na małe kotleciki.
    Solimy i pieprzymy.
    Masło topimy i smażymy na nim mięso na złoty kolor, dodajemy osączone pieczarki, smażymy.
    Następnie wlewamy wino, lekko odparowujemy i wlewamy śmietankę, dodajemy przeciśniety czosnek i doprawiamy chilli, solą i pieprzem do smaku.
    Na sam koniec wyciągamy mięso i wrzucamy do sosu potarty ser cheddar.
    Podajemy z dowolnym dodatkiem np. ziemniakami i sałatą.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cheddar Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować