2 piersi z kurczaka
1 mały sloiczek pieczarek w zalewie solnej
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
100 ml białego wina
200 ml śmietanki kremówki
150 g sera cheddar
Sól i pieprz
chilli
Piersi z kurczaka z pieczarkami w sosie cheddar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy wzdłuż na małe kotleciki.
Solimy i pieprzymy.
Masło topimy i smażymy na nim mięso na złoty kolor, dodajemy osączone pieczarki, smażymy.
Następnie wlewamy wino, lekko odparowujemy i wlewamy śmietankę, dodajemy przeciśniety czosnek i doprawiamy chilli, solą i pieprzem do smaku.
Na sam koniec wyciągamy mięso i wrzucamy do sosu potarty ser cheddar.
Podajemy z dowolnym dodatkiem np. ziemniakami i sałatą.
Smacznego
Komentarze