Piersi z kurczaka z brzoskwiniami i rukolą

4.5 (176 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i lekkie danie dla przyjaciół.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - piersi z kurczaka: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek: 1 szklanka
    - curry przyprawa: 1 łyżeczka
    - pieprz mielony-prawdziwy do smaku: 0.5 łyżeczki
    - brzoskwinia z puszki: 1 puszka
    - masło (miękkie): 2 łyżki
    - miód naturalny płynny gryczany: 1 łyżka
    ROZMRYN, BAZYLIA, PARMEZAN, SOS BALSAMICO, ORZESZKI PINI:
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kurczaka z brzoskwiniami i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umyte i osuszone włożyć do marynaty (skład: pół szklanki oliwy z oliwek, curry, pieprz). Zostawić na całą noc. Mięso wyjąć z marynaty obsmażyć na gorącym tłuszczu. Pokroić w ukośne plastry. Do rondla wlać oliwę, miód pszczeli, masło, włożyć umyte gałązki rozmarynu. Dodać brzoskwinie obrane ze skórki i pokrojone w ósemki. Przesmażyć, aż owoce staną się lekko miękkie i szkliste. Na talerzu ułożyć umytą i osuszoną rukolę, następnie kilka kawałków kurczaka i brzoskwiń, posypać orzeszkami pinii uprażonymi na suchej patelni i startym parmezanem. Polać sosem balsamico i udekorować listkami bazylii. Najlepiej smakuje z bagietką. Można podawać na ciepło i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować