Piersi z kurczaka z brzoskwiniami i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka umyte i osuszone włożyć do marynaty (skład: pół szklanki oliwy z oliwek, curry, pieprz). Zostawić na całą noc. Mięso wyjąć z marynaty obsmażyć na gorącym tłuszczu. Pokroić w ukośne plastry. Do rondla wlać oliwę, miód pszczeli, masło, włożyć umyte gałązki rozmarynu. Dodać brzoskwinie obrane ze skórki i pokrojone w ósemki. Przesmażyć, aż owoce staną się lekko miękkie i szkliste. Na talerzu ułożyć umytą i osuszoną rukolę, następnie kilka kawałków kurczaka i brzoskwiń, posypać orzeszkami pinii uprażonymi na suchej patelni i startym parmezanem. Polać sosem balsamico i udekorować listkami bazylii. Najlepiej smakuje z bagietką. Można podawać na ciepło i na zimno.
Komentarze