Piersi z kurczaka w cieście musztardowo-miodowym

4.5 (180 ocen)

Soczyste kawałki kurczaka w pysznym cieście. Czego chcieć więcej.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 jajka, 3 łyżeczki musztardy delikatesowej, 3 łyżeczki miodu, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 1 łyżka przyprawy w płynie „maggi”, 1 łyżka tymianku, tłuszcz do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kurczaka w cieście musztardowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, żeby nie były zbyt grube. Każdy kawałek mięsa przyprawiamy solą i pieprzem. W miseczce rozkłócamy jajka widelcem. Stopniowo dodajemy mąkę ziemniaczaną cały czas mieszając aby masa była jednolita. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, przyprawę w płynie i tymianek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kawałki kurczaka maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować