Piersi z kurczaka po japońsku

4.5 (177 ocen)

  • 3 godz.

Znika ze stołu baaaardzo szybko.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
    2 duże cebule
    1 słoik ogórków konserwowych
    1 słoik papryki konserwowej
    1 puszka kukurydzy
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    jajko i bułka tarta do panierki
    smalec do smażenia

    ZALEWA

    4 szkl wody
    1 szkl oleju
    1,5 słoiczka koncentratu pomidorowego ( u mnie Madero z Biedronki )
    8 łyżek ketchupu (dowolnego)
    8 łyżek cukru
    10 łyżek octu
    ziele angielskie
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Papryka konserwowa Przystawki

Piersi z kurczaka po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nikolaxxxx 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, rozbić, podzielić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna. Panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
  • nikolaxxxx 2. Ogórki i paprykę pokroić w słupki. Obraną cebulę w piórka. Kukurydzę dokłądnie osączyć z zalewy. Warzywa dokłądnie razem wymieszać.
  • nikolaxxxx 3. Piersi z kurczaka układać w misce na przemian z warzywami.
  • 4. Wszystkie składniki zalewy razem zagotować i chwilkę pogotować. Gorącą zalać piersi z kurczaka z warzywami. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc do "przegryzienia"

Porady

zamiast piersi z kurczaka możemy użyć jakąś rybkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować