Piersi z kurczaka faszerowane szpinakim i ricottą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Trudny

Smaczne danie, lekko skomplikowane, za to doceniane

  • Dla 4 osób
  • Trudny

Składniki:

  • - szpinak mrożony: 125 gramów
    - ser ricotta: 125 gramów
    - pierś z kurczaka: 4 sztuki
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - boczek plastry: 4 sztuki
    - masło: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - cebula: 2 sztuki
    - mąka: 1 łyżka
    - pieczarki: 125 gramów
    - wino białe wytrawne: 150 mililitrów
    - bulion: 200 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Piersi z kurczaka faszerowane szpinakim i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piersi z kurczaka faszerowane szpinakim i ricottą 1. Szpinak rozmrozić,wycisnąć, dodać do sera, przyprawić solą,pieprzem i gałką. Wymieszać na jednolitą masę.

    każdą pierś naciąć i faszerować masą. Owijać boczkiem i spinać wykałaczkami.

    Masło z oliwą rozgrzać na patelni,podsmażyć rolady z obu stron po 2 minuty. Włożyć do naczynia żaroodpornego.

    Pieczarki pokroić na pół (małe) lub ćwiartki (duże), cebulę posiekać. Włożyć do garnka lub głebokiej patelni, podsmażyć na złoto, następnie zalać winem i bulionem. Doprowadzić do wrzenia.

    Mieso w formie zalać pieczarkami z cebulą.Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut.Po tym czasieroladki przerócić i podpiec jeszcze z 15 minut.

    Podawać z fasolką szparagową i puree z marchewki.

    Pracochłonne,ale bardzo smaczne.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka Sery Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Komunia Wesele Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować