Piersi z kurczaka faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo fajne danie obiadowe lub jako przekąska.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 8 kawałków fileta z kurczaka
    • 20 dag sera żółtego w plastrach
    • 15 dag szynki
    • Przyprawa do kurczaka
    • Sól

Piersi z kurczaka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • piersi 1. Fileta kroimy na mniejsze kawałki i robimy w nich otwór.
  • przyprawa 2. Następnie solimy i posypujemy przyprawą do kurczaka.
  • ser 3. W każdy otwór wkładamy po kawałku sera
  • szynka 4. Mięso zawijamy szynką.
  • roladki 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • roladki 6. Zapiekamy w piekarniku 35 minut w 180˚C.
    Roladki gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy