Piersi z indyka z boczkiem i mozarellą

  • wyświetlono: 1420 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Chrupiący boczek i roztopiony ser świetnie komponują się z delikatnym mięsem z indyka

  • 55min

Składniki

2 sznycle z piersi indyka
1 opakowanie mozzarelli
4 plastry boczku
sól
estragon
olej
woda

Sposób przygotowania przepisu:

Piersi z indyka z boczkiem i mozarellą

  • 1. Sznycle rozbijamy i solimy z obu stron. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy delikatnie kotlety. Wyjmujemy.
    Mozzarellę kroimy w plastry. Układamy na kotletach. Następnie kładziemy plastry boczku. Na wierzch posypujemy estragonem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i trochę podlewamy wodą. Pieczemy w 180 stopniach ok. 40 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

szaszlyk

Dodane przez: Brenia

Szaszłyki z piersi kurczaka z boczkiem i...

Szaszłyki to idealne danie nie...

Kotlety z piersi indyka

Dodane przez: smakmonika

Kotlety z piersi indyka

Smaczne kotlety.

piersi z indyka zapiekane

Dodane przez: zandero99

Piersi z indyka pod pomidorowo pieczarkową...

Danie idealne na pyszny obiad i...

Roladki z piersi kurczaka z boczkiem

Dodane przez: limari1

Roladki z piersi kurczaka z boczkiem

proste w wykonaniu i bardzo dobre...

filet z porem

Dodane przez: klementynka

filet z porem i mozarellą zapiekany

Jeśli znudziły Wam się tradycyjne...

fileciki ze sliwka i boczkiem

Dodane przez: rozaroza

Piersi kurczaka z suszonymi śliwkami owijane...

Duszone w śmietance z pieczarkami....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE