Piersi w cieście z pieczarkami

4.5 (180 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Super połączenie kurczaka i ciasta francuskiego,wygląd i smak super.Polecam.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Podwójna pierś kurczaka,30-40dkg pieczarek,gotowe ciasto francuskie dwa rulony,ulubione przyprawy.
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Piersi w cieście z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka dzielimy na cztery części,nacieramy przyprawami i odstawiamy.Pieczarki kroimy i dusimy do odparowania wody solimy do smaku.Ciasto rozkładamy dzielimy na prostokąty odpowiednio większe od kawałków mięsa,brzegi ciasta nacinamy w paski ,na środek kładziemy trochę pieczarek, mięso i składamy paski na przemian tworząc niby warkocz,wierzch smarujemy rozmąconym jajem i można posypać ziarnem sezamu.Piec ok.30min

Porady

Tak przygotowane mięso jest soczyste,polecam podawać z ziemniakami,ulubioną surówką oraz warzywami z wody.Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować