Piersi w chrupiącej czosnkowej paniercej z serem

4.5 (153 ocen)

  • 15 min

Czyli tradycyjne kotlety z piersi kurczaka w aromatycznej , lekko pikantnej i pysznej panierce pokrytej żółtym serem :)

  • 15 min

Składniki:

  • Na 6 kotletów :
    1 podwójna pierś kurczaka
    6 plastrów sera żółtego
    1 opakowanie sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego
    3 ząbki czosnku
    2 jajka
    1 szklanka bułki tartej
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Piersi w chrupiącej czosnkowej paniercej z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekrawamy poziomo na sześć kotletów , lekko rozbijamy-solimy , pieprzymy z obu stron, odstawiamy.
    Czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy jajka i sos sałatkowy- roztrzepujemy energicznie widelcem do powstania piany.
    Każdy kawałek piersi obtaczamy w przygotowanym jajku a następnie w bułce tartej , smażymy na złoty kolor z obu stron , chwilkę przed końce smażenia na każdy kotlet kładziemy po plasterku sera.

Porady

Najlepiej smakują z ziemniakami posypanymi koperkiem i sałatką ze świeżych warzyw

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować