Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną

4.5 (145 ocen)

Bardzo ciekawa kompozycja smakowa farszu, roladki pyszne.

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
    1 jabłko
    2 łyżki żurawiny suszonej
    10 cm pora
    2 ząbki czosnku
    1 płaska łyżka masła
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy
    sól
    1 szk bulionu warzywnego
    mąka do obtoczenia
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi oczyścić i umyć. Z piersi odciąć polędwiczki. Nożem ostrożnie zrobić kieszonkę w każdej piersi. Kieszonki napełnić farszem i spiąć wykałaczką. Przyprawić z dwóch stron solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z wszystkich stron. Podlać bulionem i dusić około 20 min. Farsz: Por i czosnek oczyścić, umyć i drobno pokroić. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. dodać żurawinę, masło i całość dusić do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować