Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych, faszerowany śliwką i serem żółtym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Oryginalny przepis na pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych, faszerowany śliwką,serem żółtym i ziołami prowansalskimi

  • 60 min

Składniki:

  • Pierś z kurczaka
    Szczypta ziół prowansalskich
    Kawałek sera żółtego
    Sól
    Przyprawa do kurczaka i dań z drobiu PRYMAT
    Płatki kukurydziane
    Jajko
    Śliwkę suszoną

Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych, faszerowany śliwką i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś z kurczaka solimy.
    2. Z piersi z kurczaka (nie rozbitej) odcinamy mniejszą tylnią część.Większą część nacinamy po środku i do środka wkładamy śliwkę suszoną oraz żółty ser i posypujemy ziołami prowansalskimi.
    Mniejszą (odciętą) część nakładamy na górę(przykrywając farsz)
    3. Całość posypujemy przyprawą do kurczaka i dań z drobiu
    4.Gotową pierś panierujemy w rozbitym jajku oraz rozgniecionych płatkach kukurydzianych
    5. Pierś układamy na blaszce i skrapiamy olejem lub oliwą oraz resztkami roztrzepanego jajka
    5.Do nagrzanego do 180 st piekarnika wkładamy blaszkę z piersią i pieczemy ok 45 minut

Porady

Przepis podany jest na 1 porcję.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy