Piersi a'la cebularze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy na pół, następnie siekamy na półksiężyce. Przyprawiamy solą (lub jarzynką). Smażymy na odrobinie tłuszczy na złocisty kolor. Odstawiamy do ostygnięcia.
2.Piersi myjemy, kroimy na około 6 równych części (ilość kawałków zaleczy od wielkości piersi- ja miałam dosyć sporą). Kawałki rozbijamy, przeprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz majerankiem. Kawałki piersi układamy w naczyniu żaroodpornym. Każdy kawałek smarujemy ketchupem wymieszanym z majonezem. Na to układamy żółty ser oraz usmażoną cebulę.
3.Mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez około 35-40 minut. Gdy potrawa będzie już gotowa, posypujemy na wierzchu posiekaną natką pietruszki.
Komentarze