Pieczen po wiejsku

  • wyświetlono: 190 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczny z dodatkiem dwoch rodzajow sera i szpinakiem.Smak jest wart sprobowania.

GIOVI75
  • 6 porcje
  • 70min
  • Łatwy

Składniki

500 gr miesa mielonego wolowego
2 jajka
1 bulka czerstwa
30 gr sera zoltego
50 gr sera feta
150 gr szpinaku swiezego
sol,pieprz
pietruszka

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczen po wiejsku

  • 1. Szpinak miksujemy z serem zoltym i serem feta i dodajemy do miesa mielonego,mieszamy i kolejno dodajemy jajka ,namoczona wczesniej bulke,pietruszke i doprawiamy do smaku.Tak przygotowane mieso wykladamy do foremki z kominem tworzac pierscien.Pieczemy 50' w 180°Podajemy na cieplo z ziemniakami lub na zimno do chleba.

Porady

Swiezy szpinak mozna zastapic mrozonym,wowczas rozmrazamy,odciskamy z wody i miksujemy z serami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Mielone po wiejsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Mielone po wiejsku

Inne niż tradycyjne, ale jakie...

Po wiejsku do syta

Dodane przez: RedakcjaPP

Po wiejsku do syta

Studiuję biotechnologię. Na studiach...

boczek pieczony z cebulką po wiejsku.

Dodane przez: grzesiek

Boczek pieczony z cebulką po wiejsku

Boczek jest bardzo pyszny i sycący...

kiełbasa

Dodane przez: lexi27

Biała kiełbasa po wiejsku

Aromatyczne i sycące danie dla...

image-07ibmkw

Dodane przez: BeataR

Pieczen ze schabu

Pieczen ze schabu pokazuje jak...

bób po wiejsku z cebulą, kiełbasą i boczkiem - szybki obiad na lato

Dodane przez: babka w formie

bób po wiejsku z cebulą, kiełbasą i boczkiem...

Dzisiaj będzie szybko i smacznie,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE