Pierś z wkładką

0 (0 ocen)

filet z piersi a niespodzianką z sera i szynki

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
    4 plastry szynki
    4 plastry żółtego sera
    ziołowe ziarenka smaku
    3 jajka
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    oliwa

Pierś z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć, osuszyć i każdą przekroić na dwa plastry. Pierwszy plaster posypać delikatnie ziarenkami smaku, położyć plaster szynki, następnie plaster sera, znów ziarenka i przykryć drugim plastrem mięsa.
  • 2. Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu. Panierować w bułce potem w jajku i znowu w bułce. Smażyć na oliwie po około 4-6 minut z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy