1 duża pierś z kurczaka
1/8ogórka zielonego
1/2 pomidora
1 duży plaster ser żółtego
Sól,pieprz
Papryka słodka, lubczyk
1 jajko
½ szklanki mąki
½ szklanki bułki tartej
1 szklanka oleju
Pierś z pomidorem, ogórkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć i rozkroić jak książkę. Delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć porządnie mieszanką przypraw. Ogórka obrać i pozbawić nasion za pomocą łyżeczki. Pokroić w słupki. Na płacie mięsa nałożyć ser żółty. Następnie dać słupki ogórka i pomidora przekrojonego na pół. Ściśle zrolować i spiąć wykałaczką.
2.Lekko „uklepać” roladkę.
Na patelni rozgrzać olej. Mięso panierować najpierw w mące ( nadmiar strzepnąć), potem w jajku i na końcu w bułce tartej. Położyć na patelni i smażyć około 10-12 minut często obracając. Przed podaniem osączyć na papierowym ręczniku i wyjąć wykałaczki, smacznego!
Komentarze