Pierś z pieczarkami i żółtym serem

5 (175 ocen)

po prostu pycha ..................

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    200 g pieczarek
    200 g żółtego sera
    sól
    pieprz
    2-3 jajka
    płatki kukurydziane
    mąka
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć i osuszyć. Każdy filet naciąć tak aby po rozłożeniu miał kształt dużego płata mięsa, rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć. Pieczarki oczyścić. pokroić w kostkę i przesmażyć na odrobinie oliwy. Przestudzić pieczarki i do nich zetrzeć żółty ser. Posolić i popieprzyć farsz do smaku.
  • 2. Farsz podzielić na 4 części, każdą część ułożyć na środkowej części fileta,założyć jeden bok a następnie drugi. Piersi obtoczyć w mące, zoztrzepanym jajku z odrobiną soli i na koniec w pokruszonych płatkach wymieszanych z dwiema łyżkami mąki. Smażyć na głębokim tłuszczu na niewielkim ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować