Pierś z niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo lubię eksperymentować i wymyślać nowe dania.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 podwójne piersi z kurczaka; nadzienie: szpinak mrożony rozdrobniony, ser feta, 2 ząbki czosnku, pieprz, oliwa z oliwek; panierka: mąka, jajko, bułka tarta, sól, pieprz; olej do smażenia.

Pierś z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi myjemy, osuszamy, i kroimy wzdłuż tworząc tzw. kieszonkę. Na patelnię lejemy odrobinę oliwy z oliwek i smażymy szpinak an wolnym ogniu do rozmrożenia. Wyciskamy przez praskę czosnek, doprawiamy solą i odstawiamy do ostygnięcia. Szpinak łączymy z serem feta i takim farszem napełniamy kieszonki piersi. Kotlety panierujemy w mące, następnie w jajku z przyprawami oraz w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor.

Porady

Kotlety można serwować z ziemniakami lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy