Pierś z mozarellą otulona boczkiem

4.5 (194 ocen)

  • 55 min

Pierś z nadzieniem mozarelli otulona boczkiem to świetny pomysł na obiad ,jest soczysta aromatyczna i chrupiąca...polecam

  • 55 min

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    125 g serka mozarella
    2 łyżki ostrej musztardy np francuskiej
    6-8 plasterków boczku gotowanego
    sól,pieprz do smaku
    1 łyżka majeranku suszonego
    1/2 dużej cebuli
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Pierś z mozarellą otulona boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziewamy mięso 1. Pierś z kurczaka myjemy kroimy na około 6 porcji delikatnie rozbijamy tłuczkiem lub ręką (kotlety mają być dosyć grube),solimy i pieprzymy z każdej strony. Serek osaczamy z zalewy ,kroimy w grubą kostkę, przekładamy do miseczki ,dodajemy musztardę mieszamy,tak przygotowanym farszem nadziewamy mięso zawijamy jak roladki ,następnie obkładamy plasterkami boczku dookoła spinamy wykałaczkami aby się nie rozlatywały.
  • owinięte przed pieczeniem 2. Układamy roladki w naczyniu żaroodpornym. cebulę obieramy kroimy w grube cząstki kładziemy na wierzchu roladek ,obsypujemy grubo suszonym majerankiem,i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180* i pieczemy około 45 min. Aromat w domu jest nieziemski. Polecam bo tak przyrządzone mięsko jest naprawdę pyszne!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować