Pierś z mozarellą otulona boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka myjemy kroimy na około 6 porcji delikatnie rozbijamy tłuczkiem lub ręką (kotlety mają być dosyć grube),solimy i pieprzymy z każdej strony. Serek osaczamy z zalewy ,kroimy w grubą kostkę, przekładamy do miseczki ,dodajemy musztardę mieszamy,tak przygotowanym farszem nadziewamy mięso zawijamy jak roladki ,następnie obkładamy plasterkami boczku dookoła spinamy wykałaczkami aby się nie rozlatywały.
2.Układamy roladki w naczyniu żaroodpornym. cebulę obieramy kroimy w grube cząstki kładziemy na wierzchu roladek ,obsypujemy grubo suszonym majerankiem,i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180* i pieczemy około 45 min. Aromat w domu jest nieziemski. Polecam bo tak przyrządzone mięsko jest naprawdę pyszne!
Komentarze