PIERŚ Z KURY PIECZONA W SOSIE BARBEQUE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Tak przygotowana pierś z kury jest soczysta i aromatyczna a dodatek sosu barbeque nadaje mięsu odrobinę pikantności.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • podwójna pierś z kuru
    sól, pieprz
    papryka ostra,
    czosnek w proszku
    1/2 cebuli
    2 łyżki oleju

    1 szklanka sosu barbeque

Pierś z kury pieczona w sosie barbeque - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić pokroic na mniejsze części. Czosnek posiekać. Cebulę i czosnek lekko zeszklic na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2. Piersi z kury podzielić na pół. Obsypać solą, pieprzem, papryka ostrą. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Podsmażoną cebulę ułożyć na mięsie i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20 minut. Następnie całość polać sosem barbeque i zapiekać przez kolejne 20 minut. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy