Pierś z kurczaka zapiekana w śmietanie z musztardą francuską

4.5 (155 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

"Patent" na takie przygotowywanie kurczaka lata świetlne temu zdradził mi Jacek. Tamten przepis był na bazie zielonego pieprzu marynowanego i był przecudnie pyszny. Ten jest równie pyszny ;)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 1 sztuka
    - śmietana kremowa 30 %: 200 mililitrów
    - musztarda francuska ziarnista: 2 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - czubrica zielona: 1 szczypta
    - czosnek niedźwiedzi suszony: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka zapiekana w śmietanie z musztardą francuską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś pokrój w plastry i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Zalej śmietaną i dodaj musztardę- wszystko wymieszaj i przykryj. Wstaw na 45 min (lub aż mięso będzie miękkie) do pieca nagrzanego do 200 stopni. Podaj na ryżu ugotowanym na sypko ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Musztarda Pierś z kurczaka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować