Pierś z kurczaka z zielonymi szparagami, truskawkami i serem pleśniowym gotowane na parze

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

U mnie ponownie zielone szparagi i truskawki w roli głównej, gdyż uwielbiam to połączenie.
W letnie upały lubię kolorowe, lekkie obiady, które można zrobić szybko i bez wysiłku. Taki obiad mamy gotowy dosłownie w 15 minut.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na 2 porcje:
    400 g zielonych szparagów
    2 piersi z kurczaka zamarynowane wcześnie w marynacie

    100 g sera z niebieską pleśnią
    4 duże truskawki
    pieprz kolorowy
    sól morska

    truskawki do przybrania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z zielonymi szparagami, truskawkami i serem pleśniowym gotowane na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szparagi 1. Odłamujemy zdrewniałe końcówki szparagów. Szparagi układamy w 2 dwóch naczyniach żaroodpornych.
  • przygotowanie 2. Na szparagach układamy zamarynowane mięso. Na mięsie układamy pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Układamy kilka plasterków truskawek. Całość posypujemy solą i pieprzem.

    Naczynia układamy w parowarze i parujemy 10-15 minut.

    Gotowe danie przybieramy świeżymi truskawkami. Opcjonalnie można podać z grzankami z bagietki, ale w taki upał jak dziś nie jest to konieczne

Porady

Przepis na marynatę: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/marynata-do-dan-z-drobiu-i-ryb-na-polskiej-oliwie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować