Pierś z kurczaka z serem i orzechami w boczku

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, poniżej jedna z nich, z serem, orzechami i szpinakiem. Danie to bardzo łatwo przygotować, jednak efekt jest niesamowity. Danie jest smaczne i lekkie.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże, pojedyncze piersi kurczaka
    10dag żółtego sera
    3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    Garść liści szpinaku
    8 plasterków boczku
    Przyprawa do kurczaka
    Sól, pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Pierś z kurczaka z serem i orzechami w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć. Każdy filet przeciąć wzdłuż na pół – otrzymamy 4 paski mięsa. W każdym z nich zrobić głębokie nacięcie. Kurczaka oprószyć solą, pieprzem i przyprawą, odstawić.

    Orzechy drobno posiekać, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połączyć orzechy i ser, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

    W nacięcie w mięsie wcisnąć liście młodego szpinaku, a następnie nadzienie z sera i orzechów. Każdy kawałek piersi owinąć dwoma plastrami boczku.

    Mięso ułożyć w żaroodpornym naczyniu i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni na 25-30 minut. Początkowo z przykryciem, pod koniec pieczenia ściągną pokrywkę i piec do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować