Pierś z kurczaka z papryką i pieczarkami

4.5 (178 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pierś z kurczaka z kolorowymi paprykami i pieczarkami. Podajemy z ziemniakami, makaronem lub ryżem. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso i przyprawy do oprószenia :
    40 dag piersi z kurczaka
    1/4 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    Pozostałe składniki :
    1/2 zielonej papryki
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    20 dag pieczarek
    1 średnia cebula
    2 ząbki czosnku
    olej do smażenia
    1/2 łyżeczki soli czosnkowej
    1/4 łyżeczki białego pieprzu
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    3 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka z papryką i pieczarkami 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę i oprószamy przyprawami. Odstawiamy.
    Papryki myjemy, czyścimy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pieczarki czyścimy i kroimy na mniejsze części.
    Na rozgrzanym oleju kolejno smażymy i przekładamy do garnka: mięso, cebulę i czosnek, papryki, pieczarki. Do ugotowanego dania dokładamy koncentrat pomidorowy, przyprawy i gotujemy razem przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować