Pierś z kurczaka z konfiturą dyniową

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybko, zdrowo i smacznie to motto mojego codziennego gotowania. Zobaczcie dziś jak można szybko przygotować obiad. Mnie to zajęło 30 minut

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    mieszanka przypraw do kurczaka (sól, papryk słodka,kolendra, czosnek, chili, kurkuma, kumin, kozieradka, imbir, gałka muszkatołowa)
    papryka słodka wędzona
    oliwa
    1 łyżka oleju kokosowego


    Konfitura
    4 łyżki dżemu dyniowego
    (przepis na dżem dyniowy znajdziecie tutaj: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/dzem-z-dyni-i-jablek-8?utm_source=pg&utm_medium=boksy&utm_campaign=podobneprzepisy )
    kieliszek wina półsłodkiego (50)
    chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Wina

Pierś z kurczaka z konfiturą dyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w plastry posypujemy mieszanką przypraw do kurczaka i wędzoną papryką, polewamy oliwą i dokładnie nacieramy mięso.

    Smażymy na oleju kokosowym z każdej strony.

    Gdy mięso dochodzi nam na patelni zabieramy się do przygotowania konfitury.

    Dżem dyniowy przekładamy do miseczki dodajemy mielone chili, oraz wino dokładnie mieszamy.

    Usmażone mięso odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i podajemy gorące polane naszym owocowym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Dynia Kurczak Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować