Pierś z kurczaka z farszem z pora i boczku

4.5 (149 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Por to moje ulubione warzywo, uwielbiam go pod każdą postacią. Dziś postanowiłam nadziać nim pierś kurczaka. Chrupiąca panierka, soczysty kurczak i on, czyli por!

  • 60 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka

    1 mały por

    boczek wędzony parzony, pokrojony w kostkę tak ok. 1/2 szklanki

    3 łyżki tartego żółtego sera

    vegeta

    pieprz

    do panierki: mąka, bułka tarta, jajko

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z farszem z pora i boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś rozciąć w środku, zrobić tzw. kieszonkę. Przyprawić w środku i na zewnątrz Vegetą i pieprzem.



    Boczek podsmażyć, dodać pora i smażyć na bardzo małym ogniu około 10 minut, pod koniec dodać starty żółty ser, przyprawić Vegetą, wymieszać.



    Gotowym farszem napełnić pierś i spiąć wykałaczkami, następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej, smażyć z obu stron na średnim ogniu, na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować