Pierś z kurczaka z czerwoną porzeczką

4.5 (162 ocen)

Miałam ochotę na niecodzienną pierś z kurczaka. Ta z dodatkiem czerwonej porzeczki okazała się pyszna. Kiedyś powtórzę ten przepis.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    100-150g czerwonej porzeczki - ja użyłam mrożonej
    1/2 łyżeczki płynnego miodu
    sól
    pieprz
    masło klarowane do smażenia
    jajko
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Pierś z kurczaka z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wypłukać, wysuszyć za pomocą papierowego ręcznika i naciąć wzdłuż tak by powstała kieszonka
  • 2. Pierś posolić i popieprzyć, także wewnątrz kieszonki
  • 3. Porzeczkę rozmrozić, przełożyć do małego garnka i lekko odparować nadmiar płynu. Dodać miód i wymieszać
  • 4. Troszkę nadzienia odłożyć na bok. Resztą faszerować kieszonki. Rozcięcie spiąć wykałaczką. Mięso panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na maśle na małym ogniu .
  • 5. Na wierzch upieczonych piersi ułożyć resztę pozostawionego nadzienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować