Pierś z kurczaka z cieciorką w sosie pomidorowym

4.97 (181 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszna potrawka z piersi kurczaka i cieciorki w aromatycznym sosie pomidorowym, danie doskonale smakuje z makaronem. Również możemy je podać z ryżem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 0,5 kilograma piersi z kurczaka
    1 puszka cieciorki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    0,5 litra przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    Sól, pieprz
    Przyprawa do kurczaka
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.97 (181 ocen)

Pierś z kurczaka z cieciorką w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub w paski, dodajemy do cebuli, oprószmy przyprawą do kurczaka i smażmy pod przykryciem do miękkości mięsa. Cieciorkę odsączamy z zalewy, dodajemy do mięsa, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu do momentu odparowania wody. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i roztartą w dłoni bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Ciecierzyca

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować