Pierś z kurczaka w zupie cebulowej

4.5 (151 ocen)

  • 25 min

Potrawa bardzo łatwa i szybka w wykonaniu, zawsze robi olbrzymie wrażenie na naszych gościach. Idealna na obiad.

  • 25 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    1 op. francuskiej zupy cebulowej
    250 ml śmietanki 30%
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w zupie cebulowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka kroimy w średnią kostkę.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kawałki mięsa ok 15 min.
  • 3. Następnie wsypujemy francuską zupę cebulową i wlewamy śmietankę.
  • 4. Całość mieszamy aż do zgęstnienia na małym ogniu.

Porady

Potrawę podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować