pierś z kurczaka w sosie z zup

4.5 (170 ocen)

Proste, bardzo pyszne i delikatne danie. Najlepiej smakuje z ryżem.

Składniki:

  • - 1 podwójna pierś z kurczaka(ok. 500g)
    - 1 zupa w proszku - borowikowa
    - 1 zupa w proszku - cebulowa
    - 0,5l śmietany 30%.
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne

Pierś z kurczaka w sosie z zup - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś kroimy w kostkę 1. Pierś kroimy w kostkę, przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  • pierś zalewamy sosem z zup 2. Zupy mieszamy ze śmietaną, następnie łączymy z kawałkami piersi.
  • 3. Pieczemy pod przykryciem ok. 45 minut w temp. 200°. Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować