Pierś z kurczaka w sosie tysiąca wysp

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

pierś z kurczaka pod inną postacią

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki keczupu
    1 łyżka musztardy
    10 łyżek mleka
    1 szklanka mąki pszennej
    2 jajka
    przyprawa do kurczaka
    ostra czerwona papryka
    olej

Pierś z kurczaka w sosie tysiąca wysp - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś kurczaka 1. Pierś z kurczaka kroimy na plasterki tak jak na schabowy, lekko rozbijamy, przyprawiamy ostrą papryką czerwoną wymieszaną z przyprawą do kurczaka. Majonez, keczup, musztardę, jajka, mąkę i mleko miksujemy. Pierś z kurczaka układamy na blaszce lub półmisku, polewamy zmiksowaną masą tak aby pierś z kurczaka była dokładnie zanurzona.Odstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki. Następnie smażymy na oleju, (na mięsie powinno być jak najwięcej ciasta) na złoty kolor.Podajemy z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy