Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym

4.5 (165 ocen)

  • 25 min

Szybki obiad.

  • 25 min

Składniki:

  • pojedyncza pierś z kurczaka
    ok. 7 pieczarek
    150 ml śmietanki 30 %
    2 łyżki oleju
    sól,pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki ( jeśli są brzydkie,obierz ze skórki)
    Na rozgrzaną patelnię wlej 1 łyżkę oleju,dodaj pieczarki. Smaż około 5 min,aż zaczną puszczać sok.
    Pierś z kurczaka umyj,oczyść z błon i pokrój w kostkę. Posól i popieprz.
    Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso. Smaż ok. 10 min. Pieczarki przełożyć do rondelka. Dodać śmietanę,gotować na średnim ogniu,doprawić do smaku. Dodać kurczaka i gotować jeszcze chwilkę.

Porady

Podawać z makaronem ,ziemniakami lub ryżem. :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować