Pierś z kurczaka w panierce z parmezanu

  • wyświetlono: 148 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo proste i pyszne danie.

natalieb88

Składniki

podwójna pierś kurczaka
białko
100 g parmezanu
100 g bułki tartej
olej do smażenia
+
gotowane ziemniaczki
ulubiona sałatka lub surówka do obiadu

Sposób przygotowania przepisu:

Pierś z kurczaka w panierce z parmezanu

  • 1. Pierś z kurczaka umyć, oczyścić i przeroić na pół. Obtoczyć dokładnie w roztrzepanym białku (pierś można lekko rozbić) oraz w startym parmezanie wymieszanym z tartą bułką.
    Olej rozgrzać na patelni i smażyć kurczaka z każdej strony na złoty kolor.
  • 2. Podawać z gotowanymi, ugniecionymi ziemniaczkami i ulubioną sałatką lub surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Pierś z kurczaka w majonezie

Dodane przez: Cukiereczek

Pierś z kurczaka w majonezie

Dzięki marynowaniu piersi z kurczaka...

Pierś w kokosie

Dodane przez: Ola1984

Pierś z kurczaka w kokosowej panierce

Pyszny sposób na nadanie pospolitemu...

Filet z kurczaka w panierce ze słonecznika.

Dodane przez: grzesiek

Filet z kurczaka w panierce ze słonecznika.

Od czasu do czasu nachodzi mnie...

Pierś kurczaka w panierce

Dodane przez: hubcio16011

Pierś kurczaka w panierce

Przepis dostałam od mojej babci...

Pierś z kurczaka w sosie czosnkowym

Dodane przez: beetle

Pierś z kurczaka w sosie czosnkowym

Delikatne drobiowe mięso w aromatycznym,...

image-09xf7uu

Dodane przez: Nashelly

Nuggetsy z kurczaka w panierce z chipsów

Nowy sposób na chrupiącą, pyszną....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE