Pierś z kurczaka w cieście francuskim - rolada

4.5 (160 ocen)

  • 25 min

Potrawa jest bardzo prosta do zrobienia i co najważniejsze SMACZNA. Często przyrządzam to danie dla mojej rodziny - Bardzo im smakuje.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 jajko
    olej
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1/2 piersi z kurczaka
    1/2 przyprawy do gyrosa Kamis
    2 cebule
    20 dag pieczarek
    20 dag sera żółtego (startego na tarce)
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w cieście francuskim - rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, posypać przyprawą do gyrosa a następnie odstawić na 30 min. Po 30 min pierś z kurczaka należy podsmażyć na patelni.
    Cebulę pokroić w kostkę, dodać 2 łyżki oleju i podsmażyć. Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać do cebuli. Dusić. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Ostudzić mięso i pieczarki.
    Rozwałkować ciasto francuskie na prostokąt, następnie wyłożyć na nie pieczarki, podsmażony filet, posypać startym serem, następnie zwinąć ciasno w roladę i posmarować jajkiem. Przygotowaną roladę wyłożyć na blachę posmarowaną olejem,. Piec w piekarniku w temperaturze 190-200 stopni C, ok 20-25 min ( do momentu aż ciasto będzie miało złoty kolor.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować