Pierś z kurczaka w cieście francuskim

4.5 (196 ocen)

Ciasto chrupiące,mięso soczyste a całość bardzo smaczna.

Składniki:


  • pierś z kurczaka większa 1 szt
    ser żółty 1 plaster
    suszone pomidory 3 szt
    ciasto francuskie 1 szt
    sól,kolorowy pieprz,papryka słodka do smaku
    jajko do posmarowania
    ziarna słonecznika
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś oczyścić,umyć i osuszyć.Rozbić doprawić do smaku z dwóch stron solą,pieprzem i papryką,położyć plaster żółtego sera,suszone pomidory i zwinąć w roladkę. Ciasto francuskie przekroić na pół,na środek położyć zwiniętą pierś i z każdej strony ciasto przekroić w 1 cm paski.Ciasto zwinąć na piersi jak warkocz,posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać ziarnami słonecznika.Przełożyć na wysmarowaną blachę.Piec w nagrzanym piekarniku do 200st około 40 min.Jeżeli ciasto francuskie będzie się z góry za mocno przypiekać przykryć papierem do pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować