Pierś z kurczaka w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

smaczne danie na obiad lub kolacje

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    2 op. gotowego ciasta francuskiego
    8-10 kulek zamrożonego szpinaku
    1 serek topiony kremowy
    1 serek kremowy naturalny APETINA
    sól, pieprz, olej, masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Pierś z kurczaka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka w cieście francuskim 1. Pierś z kurczaka pokroić na 8 kawałków (tak jak na kotlety). Lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem, usmażyć na oleju, nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku, pozostawić do ostudzenia. Szpinak przesmażyć na maśle z serkiem śmietankowym topionym, pozostawić do ostudzenia. Ciasto francuskie podzielić na 8 części, na każdą położyć usmażoną pierś z kurczaka i posmarować serkiem APETINA i ok. 1 łyżką szpinaku, zawinąć tak,aby powstał prostokąt. Piec w temp. 180 stopni ok 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Pierś z kurczaka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować