pierś z kurczaka pod serem

0 (0 ocen)

przepis ten dostałam od teściowej a ona dostała pare lat temu jak była w szpitalu od sąsiadki z sali

Składniki:

  • 1 piers z kurczaka podwójna 7 pieczarek 1 por 1 cebula okol 20 dkg sera żołtego najlepiej nadaje sie morski

Pierś z kurczaka pod serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. piers z kurczaka oczyscic przeciąc na pół ,jak trzeba lekko rozbić tłuczkiem przyprawic delikatnie. pieczarki umyc pociąc na plasterki poddusić aż woda wyparuje dodać cebulę pociętą na pólksiezyce i przyprawic jarzynką.pora dokładnie umyć i pokroić na plasterki. mięso rozłożyć w szklanym naczyniu na to rozłożyc pieczarki z cebulą na to pora rozłożyc,.posypać startym serem zółtym.zapiekać pod przykryciem około 50 min.

Porady

można podawac jako samo danie polane ketchupem .można tez podac z ziemniaczkami zapiekanymi w piekarniku i pociętymi na wzor grubszych frytek.z 1 podwojnej piersi wyszły mi dwa takie naczynia. ilosc skladników mozna stosować według potrzeb

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy