Pierś z Kurczaka Nadziewana Ryżem Chińskim

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Jeśli uwielbiacie chińskie jedzenie to musicie koniecznie tego spróbować !!!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    6 piersi z kurczaka
    150 g ser żółty starty
    przyprawa do kurczaka
    sos słodko-kwaśny Tao Tao
    oliwa z oliwek lub olej
    Farsz:
    2 torebki ryżu
    700-750 g warzyw chińskich mrożonych
    500 g mięsa mielonego wieprzowego
    1 jajko
    fix do potraw chińskich
    ewentualnie sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka nadziewana ryżem chińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki na farsz 1. Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu. Mięso mielone usmażyć. Na osobną patelnie wlać odrobinę oliwy, wrzucić warzywa chińskie i smażyć do miękkości.
  • Farsz chiński 2. Gdy warzywa już będą miękkie odsunąć je na jedną stronę patelni, a na drugą stronę wbić jajo, chwile podsmażyć i wszystko ze sobą wymieszać dodając ryż, usmażone mięso mielone i fix wymieszany z wodą. Po dodaniu wszystkiego smażyć jeszcze ok.5 min i odstawić na bok
  • Pierś z kurczaka 3. Następnie umyć mięso, oczyścić, osuszyć ręcznikiem papierowym i oprószyć przyprawą do kurczaka ja oprószyłam mięso przyprawą po nafaszerowaniu). W każdej piersi zrobić kieszonkę nożem, napełnić ją farszem, włożyć do naczynia żaroodpornego i polać oliwą. Piec w temperaturze 200° ok. 40 minut.
  • pierś z kurczaka 4. 10 minut przed końcem pieczenia można wyciągnąć piersi z piekarnika i posypać żółtym serem.
    Podawać z sosem słodko-kwaśnym.

Porady

Piersi z kurczaka można natrzeć kostką rosołową zamiast przyprawą do kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować