Pierś z kurczaka nadziana salami i serem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pierś z kurczaka nadziana salami i serem to fajna propozycja na obiad z ulubionymi dodatkami. Smacznego ;)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka,
    12 plasterków salami,
    12 plasterków sera,
    sól i pieprz do smaku,
    słodka papryka.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Ser

Pierś z kurczaka nadziana salami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy.
    Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.

    W nacięcia wkładamy na przemian plasterki salami i sera.
    Piersi wykładamy do naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową.
    Pieczemy 20 minut następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze 5 minut aż się zarumieni.
    Polecam z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Porady

Zamiast salami możemy użyć szynki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Salami Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować