Pierś z kurczaka nadziana porem i serem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jeśli skończyły Wam się pomysły na potrawy z piersi kurczaka a bardzo je lubicie, to polecam wypróbować ten przepis i przepis i przekonać się jakie to jest pyszne :)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na 2 porcje:

    – 2 filety z piersi kurczaka

    – 100g białej części pora

    – 50g twardego sera żółtego ( u mnie gouda)

    – 2 łyżki delikatnego twarogu (np. firmy President)

    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca żółta, sól, pieprz, papryka ostra).
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka nadziana porem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por umyć, pokroić w cienkie piórka i usmażyć na odrobinie tłuszczu. Smażyć do gotowości, aż zmięknie, wystudzić. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać do pora, przyprawić, dodać twaróg (lub jogurt naturalny typu greckiego) i wszystko dokładnie wymieszać.
    Filety wyłożyć na papier do pieczenia, przekroić na środku wzdłuż od nasady do końca i zrobić kieszonkę, nadziać mieszanką porowo- serową. Filety posmarować odrobiną serka lub jogurtu, posypać papryką i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Ja podałam z kaszą bulgur, smażoną kapustą pak choi, z groszkiem cukrowym, pieczarkami, czosnkiem z dodatkiem sosów orientalnych. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować