Pierś z kurczaka caprese

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pieczony filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami, doprawiony tymiankiem. Podajemy z lekką sałatą i np. kaszą fit.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka,
    1 kulka mozzarelli,
    2 pomidory,
    1/2 żóltej papryki,
    kilka listków bazylii,
    1 łyżeczka suszonego tymianku,
    sól, pieprz do smaku,
    suszone pomidory z czosnkiem-2 łyżki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy i przekrajamy wzdłuż. Na wierzchu piersi robimy niewielkie nacięcia. Fileta nacieramy solą i pieprzem (także w nacięciach). Posypujemy tymiankiem i suszonymi pomidorami z czosnkiem.
    Mozzarellę kroimy na cienkie plastry, pomidory także. W nacięcia piersi wkładamy ser i po listku bazylii. Paprykę kroimy w małą kostkę.
    Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy plastry pomidorów, posypujemy je solą i tymiankiem. Na pomidory układamy filety. Posypujemy papryką. Zapiekamy ok 40 minut w 180 stopniach.
    Podajemy z sałatą i np. kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować