Pierś z indyka z warzywami

4.5 (148 ocen)

pyszna dietetyczna grillowana pierś z indyka

Składniki:

  • Składniki

    20 dag piersi z indyka
    1/4 łyżeczki przyprawy do indyka
    szczypta pieprzu białego
    sól
    pieprz
    5 dag fasolki mrożonej zielonej
    5 dag fasolki mrożonej żółtej
    50 g pomidorków koktajlowych
    sos słodko-kwaśny
    oliwa
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka umyć osuszyć, pokroić na kawałki 2cm x 2cm x cm posypać przyprawą do indyka, pieprzem i solą. Odstawić w chłodne miejsce
    Fasolę ugotować na pół twardo.
    Rozgrzać oliwę na patelni i usmażyć pierś z indyka, pod koniec dodać fasolę i pomidorki koktajlowe. Smażyć kilka minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Przełożyć na talerz, obsypać szczypiorkiem, podawać z sosem słodko-kwaśnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować