Pierś z indyka z warzywami

  • wyświetlono: 2298 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

pyszna dietetyczna grillowana pierś z indyka

22046683_10214433863502243_8758974175629932867_n

Składniki

Składniki

20 dag piersi z indyka
1/4 łyżeczki przyprawy do indyka
szczypta pieprzu białego
sól
pieprz
5 dag fasolki mrożonej zielonej
5 dag fasolki mrożonej żółtej
50 g pomidorków koktajlowych
sos słodko-kwaśny
oliwa
szczypiorek

Sposób przygotowania przepisu:

Pierś z indyka z warzywami

  • 1. Pierś z indyka umyć osuszyć, pokroić na kawałki 2cm x 2cm x cm posypać przyprawą do indyka, pieprzem i solą. Odstawić w chłodne miejsce
    Fasolę ugotować na pół twardo.
    Rozgrzać oliwę na patelni i usmażyć pierś z indyka, pod koniec dodać fasolę i pomidorki koktajlowe. Smażyć kilka minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Przełożyć na talerz, obsypać szczypiorkiem, podawać z sosem słodko-kwaśnym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

 

Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urody

Komentarze

Podobne przepisy

Filet z indyka duszony z warzywami

Dodane przez: teresa-kr

Filet z indyka duszony z warzywami

Sama wymyśliłam tę potrawę ,bardzo...

Pierś z indyka w miodowej glazurze

Dodane przez: cukinia

Pierś z indyka w miodowej glazurze

Soczysta pierś z indyka wyśmienita...

Bulgur z indykiem i warzywami

Dodane przez: aicha1988

Bulgur z indykiem i warzywami

Pyszny, pożywny, jesienny obiad...

Pierś indyka w warzywach

Dodane przez: Nevermore21

Pierś indyka w warzywach

pyszna ,soczysta

Pierś zinyka w musztardzie i miodzie

Dodane przez: katarzynagotuje

Pierś z indyka w musztardzie i miodzie

Szybkie i smaczne danie z wykorzystaniem...

Dodane przez: Issabell

Faszerowana pierś z indyka

pyszne połączenie piersi indyka...