Pierś z indyka z sosem kurkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sos: Kurki i cebulkę kroimy na kawałki, następnie w wodzie zagotowujemy grzyby.
Dodajemy do nich cebulkę, listek laurowy i ziele angielskie i gotujemy przez ok 20 min.
Kiedy wszystko się podgotowało, do kubeczka przelewamy pół szklanki wody z kurek i zagęszczamy ją mąką. Następnie powtarzamy czynność, tym razem dodając śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystko jeszcze chwilę podgrzewamy, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy świeżo posiekaną pietruszkę.
Pierś: Rozbijamy nasze kawałki piersi z indyka, następnie panierujemy w jajku
( doprawionym solą i pieprzem ), w bułce tartej, po czym smażmy ją na odrobinie oleju i masła.
Jako dodatek można podać fasolkę szparagową i młode ziemniaczki.
Komentarze