Pierś z indyka z ananasem

  • wyświetlono: 11883 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszny filet z indyka, idealny na niedzielny obiad.

  • 60min

Składniki

duży filet z indyka
2 łyżki oleju
łyżka masła
puszka ananasów
2 łyżki miodu
goździki
przyprawa do indyka
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Pierś z indyka z ananasem

  • Przyprawione mięso1. Mięso umyć, posolić, natrzeć olejem i oprószyć przyprawą do indyka, odłożyć na godzinę do lodówki.
    Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć wiórkami masła. Piec 45 minut w temperaturze 200 st. C.
  • Filet obłożony krążkami ananasa z goździkami2. Filet obłożyć krążkami ananasa z goździkami. Miód podgrzać z 2 łyżkami zalewy z ananasa , posmarować pieczeń. Piec jeszcze 15 minut w temperaturze 180 st. C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Curry z indyka z ananasem

Dodane przez: RedakcjaPP

Curry z indyka z ananasem

Każda chwila w kuchni to dla mnie...

Pierś z indyka z warzywami

Dodane przez: mariola1972

Pierś z indyka z warzywami

pyszna dietetyczna grillowana pierś...

Sos kurkowy z piersią z indyka

Dodane przez: CzujęMiętę

Pierś z indyka z sosem kurkowym

Pierś z indyka podana z sosem kurkowym,...

Pierś z indyka nadziewana

Dodane przez: mysza75

Pierś z indyka nadziewana

Tym razem jako nadzienie wykorzystałam...

Pomidorowa pierś z indyka

Dodane przez: StaryZeszyt

Pomidorowa pierś z indyka

Pomidory suszone, pomidory pieczone…...

Rolada z piersi indyka

Dodane przez: rzelkazag

Pierś indyka z wędzonym serem i pieczarkami

Podzielna pierś z indyka tym razem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE