pierś w galarecie

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Prosta i smaczna .

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - filet z kurczaka: 1 sztuka
    - Żelatyna: 1 opakowanie
    - papryka: 1 sztuka
    - szczypiorek do dekoracji: 4 sztuki
    - jajka: 2 sztuki
    - sól: 1 łyżeczka
    - liść laurowy, ziele angielskie: 6 sztuk

Pierś w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś sparz ok. 15 minut w osolonej wodzie z przyprawami. Następnie ostudź i pokrój
    w talarki. Ułóż na salaterce.
  • 2. Żelatynę rozpuść w 0,5 litra wywaru uzyskanego po sparzeniu piersi. Pozostaw aby trochę stężała.
  • 3. Jajka ugotuj na twardo, paprykę pokrój w cienkie plastry. Udekoruj mięso a następnie zalej tężejącą żelatyną. Wstaw do lodówki aby się ścisnęło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy