pierś po cygańsku

  • wyświetlono: 3111 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Taką pierś przygotowałam dla odmiany od popularnych kotletów. Bardzo nam smakowała i na pewno na stałe zagości w naszym menu. Mięso jest soczyste i przyjemnie pikantne

28695223_334377100384945_578555202_o
  • 50min

Składniki

1 duża pojedyńcza pierś z kurczaka
1 duża cebula
3 plastry szynki
1 łyżka ketchupu
ostra papryka
tymianek
sól
pieprz
czosnek
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

pierś po cygańsku

  • 1. Pierś umyć i pokroić pod skosem na 3 plastry. Natrzeć czosnkeim, pieprzem, tymiankiem, solą i papryką.
  • 2. W małym rondelku podsmażyć na oleju cebulę pokrojoną w piórka. Do podsmażonej cebuli dodać ketchup, trochę soli i pieprzu.
  • 3. W rondlu rozgrzać tłuszcz. Na rozpalony wrzucać kawałki kurczaka i szybko obsmażyć. Przewróić na drugą stronę, na piersi położyć plaster szynki i łyżkę cebuli. Rondel przykryć pokrywką i dusić mięso przez około 5 minut.

Porady

Podawać z ziemniakami lub frytkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

Karkówka po cygańsku

Dodane przez: agarybak76

Karkówka po cygańsku

Bardzo sycące i rozgrzewające danie....

Karkówka z warzywami po cygańsku

Dodane przez: 2milutka

Karkówka z warzywami po cygańsku

Pożywny obiad mięsny z warzywami...

karkówka po cygańsku

Dodane przez: gnomcio

Karkówka po cygańsku

Cudownie aromatyczna i rozpływająca...

Udka po cygańsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Udka po cygańsku

Moje dwie córki i mąż z apetytem...

udka po cygańsku

Dodane przez: capri

udka z kurczaka po cygańsku

Bardzo trafne połączenie smaków,...

schab po cygańsku

Dodane przez: mariosylwia

Schab po cygańsku

:-) Gorąco polecam (-:

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE