Pierś na parze

4.5 (193 ocen)

Lekka potrawa z kurczaka. Zdrowa, bo przygotowana w parowarze. Aromatyczna, bo dobrze przyprawiona.

Składniki:

  • 50- 70 dag piersi kurczaka
    marynata do kurczaka
    pieprz mielony kolorowy
    sól ziołowa
    bazylia suszona
    natka pietruszki suszona
    lubczyk
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś na parze 1. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Przygotowujemy marynatę. W miseczce lub talerzu łączymy ze sobą olej, sól, pieprz, marynatę( mieszankę przypraw), bazylię, natkę pietruszki i lubczyk. Tak przygotowaną marynatą nacieramy pierś z kurczaka. Odstawiamy na pół godziny. Następnie kroimy w plasterki i ponownie nacieramy. Odstawiamy na pół godziny. Następnie porcje piersi układamy w naczyniu parowaru. Równocześnie możemy przygotować ziemniaczki lub inne warzywa będące dodatkiem do obiadu. Przygotowaną w ten sposób pierś możemy podać z ryżem, ziemniakami lub z innymi warzywami przygotowanymi na parze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować