Pierś kurczaka z kukurydzą i fasolą

4.98 (165 ocen)

Danie szybkie, syte, smaczne i rozgrzewające

Składniki:

  • podwójna pierś kurczaka
    2 łyżki oleju
    czubata łyżka suszonej papryki w płatkach
    puszka kukurydzy konserwowej
    puszka pomidorów krojonych
    duży ząbek czosnku
    puszka czerwonej fasoli konserwowej
    przyprawa do potraw meksykańskich
    sól
    mielony kminek
    duża łyżka koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.98 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka z kukurydzą i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Dodać paprykę suszoną w płatkach, osączoną kukurydzę, pomidory z puszki i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
    Po kilku minutach dodać osączoną z zalewy czerwoną fasolę.
    Doprawić do smaku przyprawą do dań meksykańskich, kminkiem, solą i koncentratem pomidorowym.
    Dusić jeszcze kilka minut do połączenia smaków.
    Podawać z ugotowanym ryżem.

Porady

Zamiast pokrojonej w kostkę piersi kurczaka, można użyć np. mielonego mięsa z indyka, danie będzie równie smaczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Kurczak Pomidor Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować